Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 2 sztuki
szpinak mrożony 120 gramów
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka
jogurt naturalny 75 gramów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Makaron gotujemy al dente. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, następnie szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy ok. 6 minut. Do szpinaku dodajemy jogurt wymieszany z gałką muszkatołową. Sos łączymy z makaronem.
Ja dodatkowo posypałam danie serem feta.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.06.2017 22:12
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak