MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • makaron

    kolorowy, 250 g
  • szpinak mrożony

    450 g
  • cebula

    mała
  • ząbek czosnku

    2 duże
  • masło

    łyżka
  • mozzarella

    tarta, duża garść + do posypania
  • śmietana

    2 czubate łyżki

Przyprawy

  • sól i pieprz

  • bazylia

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję al dente.
Na łyżce masła podsmażam posiekaną cebulę z czosnkiem.
Po chwili dodaję szpinak, smażę do niemal całkowitego wyparowania płynu.
Doprawiam solą, pieprzem, gałką, bazylią i tymiankiem.
Dodaję śmietanę, mieszam, następnie dodaję mozzarellę i ponownie mieszam.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Makaron układam na talerzach, polewam przygotowanym sosem, posypuję pozostałą mozzarellą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 23.06.2017 21:07
Dobre danie.
Motorek 23.06.2017 20:03
Pyszności.
Jolanta40 23.06.2017 19:36
ale pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat