MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • makaron

    kolorowy, 250 g
  • szpinak mrożony

    450 g
  • cebula

    mała
  • ząbek czosnku

    2 duże
  • masło

    łyżka
  • mozzarella

    tarta, duża garść + do posypania
  • śmietana

    2 czubate łyżki

Przyprawy

  • sól i pieprz

  • bazylia

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Makaron gotuję al dente.
Na łyżce masła podsmażam posiekaną cebulę z czosnkiem.
Po chwili dodaję szpinak, smażę do niemal całkowitego wyparowania płynu.
Doprawiam solą, pieprzem, gałką, bazylią i tymiankiem.
Dodaję śmietanę, mieszam, następnie dodaję mozzarellę i ponownie mieszam.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Makaron układam na talerzach, polewam przygotowanym sosem, posypuję pozostałą mozzarellą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

halina17 23.06.2017 21:07
Dobre danie.
Motorek 23.06.2017 20:03
Pyszności.
Jolanta40 23.06.2017 19:36
ale pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat