Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron kolorowy, 250 g
szpinak mrożony 450 g
cebula mała
ząbek czosnku 2 duże
masło łyżka
mozzarella tarta, duża garść + do posypania
śmietana 2 czubate łyżki

Przyprawy

sól i pieprz
bazylia
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Makaron gotuję al dente.
Na łyżce masła podsmażam posiekaną cebulę z czosnkiem.
Po chwili dodaję szpinak, smażę do niemal całkowitego wyparowania płynu.
Doprawiam solą, pieprzem, gałką, bazylią i tymiankiem.
Dodaję śmietanę, mieszam, następnie dodaję mozzarellę i ponownie mieszam.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Makaron układam na talerzach, polewam przygotowanym sosem, posypuję pozostałą mozzarellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.06.2017 21:07
Dobre danie.
Motorek 23.06.2017 20:03
Pyszności.
Jolanta40 23.06.2017 19:36
ale pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak