makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

  • szpinak mrożony

    1 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • ser pleśniowy lazur

    1 szt
  • bazylia

  • oregano

  • śmietana 30%

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odstawić. Szpinak podgrzać do uzyskania konsystencji papki, dodać pokrojony ser pleśniowy i wymieszać aby utworzyły jednolitą konsystencję. Dodać 2 łyżki śmietany, bazylii i oregano, na koniec wcisnąć czosnek i wymieszać. Na patelni przyprawić kurczaka do smaku (curry, gyros, kebab) posilić lub popieprzyć również do smaku, usmażyć aż uzyska złocisty kolor. Usmażonego kurczaka połączyć z masą szpinakową. Makaron wyłożyć na talerz, polać szpinakiem, udekorować listkiem bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia47 11.07.2012 17:33
Z serem pleśniowym, znakomity:)
ewaa 21.06.2012 22:12
pyszny!
Marta1986 10.05.2012 14:52
super
daria899 02.05.2012 08:43
dobry
krzysiu510 23.04.2012 09:21
ehhhh makarony:) fajne i szybkie w przygotowaniu
Kikiriki 20.04.2012 18:24
fajne
Rafał10 20.04.2012 16:39
Już z dwa tygodnie chodzi mi po głowie żeby zrobić taki makaronik... teraz nawet odpalając komputer mnie nawiedza to danie. Chyba czas najwyższy je zrobić :)
Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat