Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    50 dag
  • szpinak mrożony

    30 dag
  • szynka konserwowa

    20 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak dusimy na oleju, dodajemy masło. Czosnek miażdżymy i dodajemy do szpinaku, doprawiamy. Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy go do szpinaku. Makaron gotujemy al dente i mieszamy z sosem szpinakowym. Podajemy posypane wcześniej parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat