makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opak.
  • cebula biała

    1 szt.
  • serek bieluch

    1 opak.
  • orzechy posiekane

    1 garsc
  • czosnek

    2-3 zabki
  • oliwa

    2 lyzeczki
  • sól

  • makaron penne

    1 opak.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al`dente. Pokroic cebule w drobna kostke i smazyc na oliwie. Jak sie lekko zarumieni dodajemy szpinak mrozony. Gdy szpinak zacznie lekko \"bulgotec\" dodajemy czosnek wycisniety przez praske, serek, orzechy i wszystko wymieszac. Na samym koncu nalezy doprawic sola do smaku.
Makaron mozna wymieszac ze szpinakiem lub wylozyc makaron na talez i polac \"sosem szpinakowym\"
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 16.09.2010 13:22
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat