Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

  • pierś z kurczaka

    1
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • czosnek ząbki

    5
  • serek mascarpone

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj ( wsyp makaron do delikatnie osolonej , gotującej się wody, gotuj makaron ok. 5 minut , pozostaw chwilę pod przykryciem )
2. Pierś z kurczaka pokrój w kosteczkę , dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną kucharka.
3. Pierś smaż na patelni bez dodatku oleju, dodaj do piersi mrożony szpinak, smaż do momentu rozpuszczenia. Całość dopraw do smaku solą i kucharkiem.
4. Do sosu zetrzyj ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj, pozostaw chwilę na ogniu.
5. Jeśli chcesz aby danie miało zdecydowanie mniej kalorii nie decyduj się na śmietanę ani serek , wymieszaj szpinak z makaronem i gotowe, jeśli jednak nie boisz się dodatkowych kalorii dodaj łyżkę serka lub śmietanki wymieszaj dokładnie i dopiero wtedy połącz z makaronem. :)
więcej na moim blogu:http://mniam-mniam-a.blog.pl/ :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MniamMniamA 24.11.2016 12:13
W zupełności się z tym zgadzam ! :)
halina17 22.11.2016 19:54
Ja wolę z serkiem co tam kalorie , raz na jakiś czas można zjeść.
ilka01 22.11.2016 16:52
uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat