Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    450 g
  • makaron penne

    200 g
  • ser żółty

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • śmietana 12%

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotować.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na rumiano na tłuszczu. Dodać mrożony szpinak, dusić, przyprawić do smaku, na koniec dodać słodką śmietankę.
3. Do szpinaku dodać ugotowany makaron, wymieszać.
4. Makaron podawać posypany startym serem żółtym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 22.10.2016 19:27
uwielbiam takie dania
Krzysztof15 22.10.2016 17:52
Moje smaki
cukiereczek 22.10.2016 17:23
proste,smaczne
Justi2401 22.10.2016 16:35
Uwielbiam :) prosty i pyszny obiad.
kd045 22.10.2016 13:55
smaczny przepis ;]
Aleksandra/Olcia 22.10.2016 10:58
szybko,lekko i smacznie.
Agnieszka-87-25 22.10.2016 10:49
smaczne na obiad
Patrycja33 22.10.2016 00:18
smaczny obiad na szybcika:)
ilka01 21.10.2016 22:27
pyszności .....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat