Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400 gram
  • pierś z kurczaka

    1 pojedyńcza
  • przyprawa gyros

    3 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • szpinak mrożony

    250 gram
  • ser feta

    1 kostka
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś mieszamy z przyprawą gyros i ziołami. Następnie wlewamy do garnka około pół litra wody i wrzucamy do niej kurczaka z przyprawami. gotujemy ok. 30 minut, aż wyparuje woda i mięso będzie miękkie.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. odparowujemy wodę , następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser fetta i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron gotujemy al dente . Po odcedzeniu mieszamy wszystko razem i gotowe.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 02.11.2016 18:22
Dobry makaron.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat