Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    200 gram
  • szpinak mrożony

    300 gram
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • suszone pomidory

    4 sztuki
  • ser feta

    50-100 gram
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować. Szpinak rozmrozić na patelni, odparować wodę, a następnie zagęścić śmietaną. Doprawić do smaku. Pod koniec duszenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Do szpinaku przełożyć makaron, pokrojoną w kostkę fetę oraz suszone pomidory. Całość wymieszać i podawać. Smacznego !!!
Można całość dodatkowo posypać startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 06.08.2016 18:48
Syty obiad
gosia56 19.02.2016 12:10
proste ale pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat