Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 gram
szpinak mrożony 300 gram
śmietana 2-3 łyżki
suszone pomidory 4 sztuki
ser feta 50-100 gram
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz

Porada

Można całość dodatkowo posypać startym żółtym serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Makaron ugotować. Szpinak rozmrozić na patelni, odparować wodę, a następnie zagęścić śmietaną. Doprawić do smaku. Pod koniec duszenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Do szpinaku przełożyć makaron, pokrojoną w kostkę fetę oraz suszone pomidory. Całość wymieszać i podawać. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.08.2016 18:48
Syty obiad
gosia56 19.02.2016 12:10
proste ale pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak