Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 150 gram
szpinak baby 2 garści
ser pleśniowy 100 gram
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczytpa

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie,ale po ugotowanie nie przelewamy zimna wodą.
Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy z paski, ale niezbyt drobno
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana oliwę i podsmażamy chwilkę. Następnie na patelnię dodajemy szpinak, smażymy od czasu do czasu mieszając. Kiedy listki szpinaku będą miękkie dodajemy na patelnię śmietanę oraz pokrojony w drobną kostkę ser. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą, a ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron, posypujemy słonecznikiem oraz parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.11.2015 19:51
apetyczne danie
Kuchenka 26.08.2015 22:04
hmmm, pyszności same poprostu
cukiereczek 26.08.2015 18:30
apetyczne danie
jasiek 26.08.2015 17:17
świetne i lekkie danie
Aleksandra/Olcia 26.08.2015 15:44
uwielbiam,lekko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak