makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400 g
  • szpinak mrożony

    1 op
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • śmietana 18 proc

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Szpinak rozmrozić odsączyć z nadmiaru wody.posiekać drobno
Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle ,dodać posiekany czosnek,Następnie dodać szpinak i wszystko chwilę razem podsmażyć .Następnie dodać śmietanę sól,pieprz i dodać makaron.Wszystko razem wymieszać .Można dodać starty żółty ser

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 24.02.2015 17:30
Lubie szpinak z makaronem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat