Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
makaron spaghetti 1 opakowanie
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i wrzucić posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodać szpinak ( może być świeży ale nie musi) i poczekać aż zacznie się rozpadać. Wlać śmietankę i poczekać aż zacznie się redukować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Na koniec dodać ugotowany wcześniej makaron i połączyć wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak