Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron rurki

Sos

szpinak świeży 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 3/4 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Makaron ugotować al dente. Szpinak umyć i osuszyć. Czosnek drobno posiekać. W rondlu roztopić masło i wrzucić czosnek a następnie liście szpinaku ( jeżeli ktoś woli liście można posiekać na drobniejsze kawałki ). Poddusić szpinak ok 5 min. Następnie dodać jogurt, doprawić Kucharkiem i pieprzem. Sos ze szpinakiem wyłożyć na makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.05.2014 10:35
Lubię taki :-)
Kuchenka 25.05.2014 09:19
chcę spróbować
Sylwia26 24.05.2014 18:55
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak