Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • makaron rurki

Sos

  • szpinak świeży

    1/2 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    3/4 szklanki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Szpinak umyć i osuszyć. Czosnek drobno posiekać. W rondlu roztopić masło i wrzucić czosnek a następnie liście szpinaku ( jeżeli ktoś woli liście można posiekać na drobniejsze kawałki ). Poddusić szpinak ok 5 min. Następnie dodać jogurt, doprawić Kucharkiem i pieprzem. Sos ze szpinakiem wyłożyć na makaron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 26.05.2014 10:35
Lubię taki :-)
Kuchenka 25.05.2014 09:19
chcę spróbować
Sylwia26 24.05.2014 18:55
ale pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat