Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    20 g
  • szpinak mrożony

    400 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • jaja

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
  • feta

    270 g
  • makaron penne

    250 g
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Isia 23.12.2012 16:09
super
Lemon 23.12.2012 15:33
uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat