Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
makaron grube wstążki
czosnek 2 ząbki
szpinak mrożony 1 opakowanie
serek topiony śmietankowy duży 1 kostka
sól i pieprz
ser pleśniowy lazur 0,5 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
olej do smażenia
parmezan starty
woda 0,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
W garnku należy umieścić szpinak, na małym ogniu gotować aż się rozpuści. Następnie należy dodać rozrobiony w gorącej wodzie i dwa nieduże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz ser pleśniowy lazur. Całość dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem. W miedzy czasie gotujemy makaron (wg przepisu producenta - zużyłam około 400 g).
Krok 1 - Makaron ze szpinakiem foto
2
W międzyczasie gdy szpinak dochodzi, w smażymy piersi z kurczaka. Moje były przyrządzone w następujący sposób. Pocięte na dwa równe duże plastry oprószone zostały solą i pieprzem, a następnie wymoczone w roztrzepanym jajku. Kolejnym krokiem było otoczenie w bułce tartej i usmażone na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem foto
3
Ugotowany makaron należy wymieszać z przygotowanym wcześniej szpinakiem, a pokrojone w paseczki usmażone filety z kurczaka układamy na wierzchu. Całość można posypać parmezanem. Smacznego.
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 23.11.2012 18:31
to musi być pyszne ! :)
medi 23.11.2012 18:00
super smaczne:)
Poison1988 23.11.2012 15:05
pysznie i zdrowo!
Pietruszka 23.11.2012 14:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak