Makaron ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1pęczek
  • makaron muszelki

  • mięta świeża

    1pęczek
  • ser ricotta

    200g
  • parmezan starty

    30g
  • oliwa

    2łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podzielić szparagi na 3części: końcówki wyrzucić,środkowe części zamrozić.Oderwać listki z mięty (zostawić kilka do dekoracji),wrzucić do blendera razem z ricottą,parmezanem i oliwą,zmiksować.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.Pod koniec gotowania dodać główki szparagów.Odcedzony makaron i szparagi wymieszać z pesto.Podawać z wiórkami parmezanu,udekorować listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat