Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z serem i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 35 dag
szpinak mrożony 30 dag
tłuszcz 5 dag
cebula biała 2 szt
ser żółty 20 dag
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z serem i szpinakiem

Wykonanie:
Makaron ugotować , zahartować zimną wodą i odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na oleju razem ze szpinakiem i dusić przez chwilę. Następnie połączyć z makaronem, polać posoloną do smaku śmietaną i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Obłożyć plastrami sera i zapiec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 13.04.2015 12:00
Oj jadłabym... :)
w mojej kuchni 12.04.2015 12:01
dobre jedzonko i syte..
pestka 12.04.2015 09:16
lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak