Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 opakowanie
mleko skondensowane niesłodzone 250 ml
jajko 2 szt.
ser ementaler 20 dag
sól do smaku do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z serem

Mleko skondensowane wymieszać z jajkami i startym serem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron ugotować, wg wskazówek na opakowaniu. Przelać zimną wodą. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać mlekiem z jajkami i serem. Zapiekać chwilę, około 10 min w 180 st. do momentu ścięcia masy. Smakuje naprawdę rewelacyjnie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.02.2013 11:29
prosty a pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak