Makaron zapiekany z gulaszem i mozzarellą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Makaron zapiekany z gulaszem jest bardzo szybkim, smacznym daniem obiadowym, można wykorzystać to co jest w lodówce, mi zostało trochę gulaszu...........SMACZNEGO!!!
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • łopatka bez kości

    3 szklanki
  • masło

    1 łyżeczek
  • pomidory

    4 sztuki
  • mozzarella kulki

    2 opakowania
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron świderki ugotować w nie solonej wodzie na "al dente" i wylać na durszlak.

Naczynie żaroodporne posmarować masłem, gulasz wieprzowy około 3 szklanki, tyle mi zostało z poprzedniego obiadu, gulasz był z łopatki wieprzowej z warzywami, papryką słodką i ostrą i fasolką szparagową zagęszczony mąką ze śmietaną.

Gulasz w misce wymieszać z makaronem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozłożyć pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone w plastry kulki mozzarelli.

Piec w nagrzanym piekarniku na 170°C około 20 minut, termoobieg, posypać koperkiem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 18.12.2018 12:36
Pomysłowo z mozzarellą. Danie bardzo smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat