makaron za grosik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 kg
  • mortadela

    0,5 kg
  • cebula

    2
  • groszek zielony

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    1 sloiczek
  • kostka mięsna

    1
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • olej

    kilka łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • ziele angielskie

    kilka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju.
Na patelnię wlewamy tłuszcz i szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Na to pokrojona w kostkę mortadela. Smażymy.
Powoli dodajemy koncentrat i wlewamy około pół szklanki zimnej wody. Gotując dodajemy wszystkie przyprawy i kostkę mięsną.
Do garnka wrzucamy makaron ugotowany, sos z patelni, zielony groszek i pokrojony szczypiorek. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 04.08.2013 08:01
tani i szybki obiadek
jasiek 03.08.2013 20:54
tanio a smacznie
SmacznaPyza 03.08.2013 20:09
może i tanio, ale bardzo niezdrowo...
magdziorka6 03.08.2013 20:08
PROSTY CIEPŁY I SMACZNY POSIŁEK NA SZYBKO
Monia 03.08.2013 16:30
No ja nie wiem czy za grosik... :-P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat