Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
GORGONZOLA 50 gram
ser topiony 1 kostka
chorizo 1 opakowanie
śmietana 30% 200 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat 1 do smaku
bazylia 1 do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo. Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak