makaron z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

  • wołowina

  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę gotujemy aż, będzie miękka, następnie kroimy ją na cienkie paski i podsmażamy na małej ilości oleju. Gotujemy makaron, który po ugotowaniu odcedzamy. Do wołowiny dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy (bazylia, pieprz, sól i czosnek) i podsmażamy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie wrzucamy wszystkie składniki do miski i mieszamy, aby makaron połączył się dobrze z sosem. Przed podaniem posypać startym serem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat