Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami na zielono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

różyczki brokuła 200 g
groszek mrożony 1/2 szklanki
makaron 350 g (Ricciarelle lub Linguinie)
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
parmezan starty

Sos

awokado 2 szt
rukola 1 garść
szpinak świeży 1 garść
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami na zielono

W garnku zagotowałem posoloną wodę na makaron. Wrzuciłem do niej brokuły i groszek. Gotowałem 3 minuty, wyjąłem łyżką cedzakową, przelałem zimną wodą. W tej samej wodzie ugotowałem makaron.
Cukinię pokroiłem we wstążki. W blenderze zmiksowałem wszystkie składniki sosu, dodając tyle wody z gotowania makaronu, aż uzyskałem pożądaną konsystencję. Doprawiłem solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Odcedzony makaron wymieszałem z warzywami, wstążkami cukinii i sosem.
Makaron posypałem uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i tartym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.06.2017 22:37
Wygląda smakowicie:)
Konczi 29.01.2017 14:00
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak