Makaron z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • woda

  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • makaron ryżowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Obrane warzywa kroimy w drobną kostkę, dodajemy do wrzątku. Gotujemy do miękkości, następnie dodajemy przecier pomidorowy i przez chwilę gotujemy. Do całości dodajemy makaron i doprawiamy do smaku. Jeżeli jest taka konieczność – blendujmy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat