Makaron z tuńczykiem na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    250 g
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • oliwki czarne Smak

  • pomidorki koktajlowe

    200 g
  • olej słonecznikowy

  • sól

  • pieprz

  • kapary

    3 łyżeczki
  • suszone pomidory

    4 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 18.10.2013 20:54
smakowałoby mi
treonina 18.10.2013 20:09
fajne danie
Konczi 18.10.2013 20:03
wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat