Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti
200 g -
groszek mrożony
0,5 szklanki -
czosnek
2 ząbki -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
musztarda
1 łyżeczka -
papryka konserwowa
2 sztuki -
kapary
2 łyżeczki -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
woda
1/4 szklanki
Sposób przygotowania
W międzyczasie posiekać drobno czosnek, paprykę pokroić w drobną kostkę, tuńczyka odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć czosnek ok 2 minuty. Dodać musztardę, paprykę i tuńczyka podsmażyć kolejne 2 minuty. Całość zalać śmietanką, odrobiną wody z gotowania makaronu, przyprawić solą, pieprzem, dodać kapary. Sos powinien szybko zgęstnieć. Całość połączyć z ugotowanym makaronem z groszkiem, podawać od razu.
Smacznego!
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się