Makaron z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Makaron z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    200 g
  • groszek mrożony

    0,5 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • musztarda

    1 łyżeczka
  • papryka konserwowa

    2 sztuki
  • kapary

    2 łyżeczki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotować w osolonej wodzie ok 8 minut, następnie doda zielony groszek, gotować jeszcze 2 minuty, odcedzić, zostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania.

W międzyczasie posiekać drobno czosnek, paprykę pokroić w drobną kostkę, tuńczyka odcedzić.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć czosnek ok 2 minuty. Dodać musztardę, paprykę i tuńczyka podsmażyć kolejne 2 minuty. Całość zalać śmietanką, odrobiną wody z gotowania makaronu, przyprawić solą, pieprzem, dodać kapary. Sos powinien szybko zgęstnieć. Całość połączyć z ugotowanym makaronem z groszkiem, podawać od razu.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wyattearp

26.09.2016 20:51
Mega smacznie wyglada

Wiktoria29

26.09.2016 15:47
smakowity...

Edith85

26.09.2016 13:01
Super danie

Marta Ryżek-Kalkowska

26.09.2016 12:15
Taki makaron to bym zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat