Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i zielonym groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
groszek mrożony 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
musztarda 1 łyżeczka
papryka konserwowa 2 sztuki
kapary 2 łyżeczki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Makaron gotować w osolonej wodzie ok 8 minut, następnie doda zielony groszek, gotować jeszcze 2 minuty, odcedzić, zostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania.

W międzyczasie posiekać drobno czosnek, paprykę pokroić w drobną kostkę, tuńczyka odcedzić.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć czosnek ok 2 minuty. Dodać musztardę, paprykę i tuńczyka podsmażyć kolejne 2 minuty. Całość zalać śmietanką, odrobiną wody z gotowania makaronu, przyprawić solą, pieprzem, dodać kapary. Sos powinien szybko zgęstnieć. Całość połączyć z ugotowanym makaronem z groszkiem, podawać od razu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 26.09.2016 20:51
Mega smacznie wyglada
Wiktoria29 26.09.2016 15:47
smakowity...
Edith85 26.09.2016 13:01
Super danie
Marta Ryżek-Kalkowska 26.09.2016 12:15
Taki makaron to bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak