Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa
papryka czerwona 1 szt
makaron świderki 100 g
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebule obieramy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, do niej przeciskamy przez praskę czosnek, po chwili dodajemy pokrojoną cebulę. Smażymy ok 10 minut cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Przecier pomidorowy łączymy z 2 szklankami wody i wlewamy na patelnię, smażymy 5 minut całośc. Paprykę kroimy w grubą kostkę i dokłądamy na patelnie. Smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką i smażymy jeszcze ok 5 minut mieszając. Gotowy sos łączymy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 15.09.2013 07:05
oj ja tez takie lubie, polecam
Danost 14.09.2013 21:11
lubie takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak