Makaron z tapenadą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Makaron z tapenadą - przepis na pyszny i szybki obiad.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron

    200 gramów
  • czarne oliwki

    150 gramów
  • pomidory suszone

    5 sztuk
  • czosnek

    1 sztuka
  • skórka cytrynowa

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    0.5 łyżeczki
  • parmezan starty

    0.5 szklanki
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • oliwa extra virgin

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki, pomidory i czosnek bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do nich oliwę, skórkę z cytryny, sok, sól i pieprz, mieszamy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy (nie za dokładnie) i mieszamy z tapenadą. Posypujemy serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat