Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
szpinak mrożony 9 kostek/kulek
cebula 1
czosnek 1 ząbek
woda
sól
pieprz
jogurt naturalny 75 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka.

Kroki postępowania

1
Na odrobinie oliwy z oliwek podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Podlać troszeczkę wodą, by się nie przypaliła. Dodać trochę koperku.
Krok 1 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto
2
Dać mrożony szpinak. Dolewać odrobinę wody.
Krok 2 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto
3
Gdy szpinak się rozmrozi dodać przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto
4
Zmiksować blenderem (ja przełożyłam do pojemnika od blendera i po zmiksowaniu przelałam z powrotem na patelnię).
Krok 4 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto
5
Wymieszać z jogurtem naturalnym z zerową zawartością tłuszczu i cukru.
Krok 5 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto
6
Polać ugotowany w osolonej wodzie makaron. Smacznego :)
Dla cukrzyka będzie to 40g ugotowanego makaronu na 1WW. Dla dietetyka najlepszy makaron pełnoziarnisty.
Krok 6 - Makaron z sosem szpinakowym dla diabetyka i dietetyka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 07.12.2012 11:07
fajne zdrowe danie :)
Goya 07.12.2012 11:02
super
Paolcia 07.12.2012 10:32
zielono mi ::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak