Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pomidorowym z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makron świderki 1 opakowanie
papryka czerwona 1
por 1
pieczarki 400 gram
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
sól
pieprz
margaryna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pomidorowym z pieczarkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Po r obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki obieramy i również kroimy w plasterki. Wszystko przekładamy do głębszej patelni i dusimy pod przykryciem do miękkości (na 1 łyżeczce margaryny). Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie wlewamy szklankę wody, wsypujemy przyprawę Kucharek i dodajemy koncentrat pomidorowym. Mieszając doprowadzamy do wrzenia. Porcje makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem pomidorowym z pieczarkami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 20.02.2014 16:05
pyszny obiadek
Zdzisław 20.02.2014 15:03
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak