Makaron z sosem pomidorowym i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    150 g
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • woda

    1,5 litra
  • parmezan starty

    150 g
  • sos pomidorowy

    200 ml
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1-2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie . Odcedzić z wody i włożyć na patelnie , dodać sos pomidorowy , curry i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę . Wymieszać, poddusić i przyprawić pieprzem ,bazylią.
Na łożyć na talerze i posypać startym parmezanem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat