Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem podwójnie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
cebula 1 mała sztuka
czosnek 1 ząbek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pomidory suszone 4 sztuki
przyprawa wloską 1 łyżeczka
mleko 50 ml
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem podwójnie pomidorowym

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dodaj pomidory z puszki i pomidory suszone pokrojone w paseczki. Gotuj 10 minut, a następnie wlej mleko wymieszane z mąką, przyprawy oraz sól. Wymieszaj z odcedzonym makaronem. Podaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 18.12.2012 22:11
uwielbiam takie spaghetti!
Konczi 06.12.2012 19:08
może być dobre
V_kuchareczka 06.12.2012 18:53
super
bietka 06.12.2012 18:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak