Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy
makaron wstążki 1/2 paczki
sól
pieczarki 10 sztuk
oliwa 2 łyżki
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem i pieczarkami

Przygotować klasyczny sos pomidorowy według przepisu. Pieczarki umyć, przepłukać w wodzie z octem, pokroić na plastry. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, dodać pieczarki, prze-smażyć na silnym ogniu. Pieczarki włożyć do sosu pomidorowego, dokładnie wymieszać. Wodę zagotować w dużym garnku, dodać łyżkę oliwy i łyżeczkę soli. Makaron włożyć do wrzątku, gotować 12 min, od czasu do czasu mieszając (makaron powinien być lekko twar-dawy). Kluski odcedzić, rozłożyć na talerze, polać sosem pomidorowym. Można udekorować gałązkami świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.10.2011 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak