Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem i czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 150 gram
fasola czerwona z puszki 100 gram
makaron grube wstążki 300 gram
cebula biała 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
mleko 3,2% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem i czerwoną fasolą

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Następnie dodać pomidory i mleko wymieszane z mąką. Powstały sos pomidorowy doprawić do smaku: solą, pieprzem i papryką słodką. Następnie wymieszać z fasolą. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Wykładać na talerze. Polewać ciepłym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.01.2015 13:04
ciekawe danie
MałaMi89 02.01.2015 15:33
moje smaki!:)
as28 02.01.2015 13:50
mniam mniam
Jusiaa 02.01.2015 13:18
W sam raz na obiad po świątecznych mięsiwach :)
Maridka19 02.01.2015 12:39
Wygląda przepysznie ;)
marcia7 02.01.2015 12:39
fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak