Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron dowolny
grzyby leśne 500 g
cebula duża
kozieradka mielona
masło 2-3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem grzybowym

Grzyby oczyścić, opłukać i dokładnie odsączyć albo osuszyć w wirówce do sałaty. Pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle z dodatkiem soli. Dodać grzyby i przyprawy - podlać kilkoma łyżkami wody lub mleka i dusić do miękkości przez 20 minut. Doprawić do smaku.

Ugotować al dente makaron, odcedzić i od razu polać sosem grzybowym - wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 05.10.2017 09:30
Lubię takie makarony z sosem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak