Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem cukiniowo-bazyliowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 50 dag
cukinia 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
śmietana 1/2 szklanka
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem cukiniowo-bazyliowym

Marakon gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Czosnek przeciskammy przez praskę i mieszamy razem z oliwą. Na tak przygotowanej oliwie dusimy pokrojoną w małą kostkę cukinie. Kiedy przestygnie mieszamy sos cukiniowy ze śmietaną i ziołami. Doprawiamy solą i mieszamy z makaronem. Gorące danie posypujemy startym na tarce serem żółtym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak