Makaron z serem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    20 dag
  • twaróg

    200 g
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • żurawina suszona

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Twaróg rozgniatamy widelcem ,dodajemy cukier, śmietanę i mieszamy do gładkiej konsystencji. Makaron mieszamy z twarożkiem i posypujemy żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat