Makaron z serem i żurawiną

Makaron z serem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    20 dag
  • twaróg

    200 g
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • żurawina suszona

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z serem i żurawiną

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Twaróg rozgniatamy widelcem ,dodajemy cukier, śmietanę i mieszamy do gładkiej konsystencji. Makaron mieszamy z twarożkiem i posypujemy żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat