makaron z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    250 g
  • cebula

    1
  • oliwa

    1 łyżka
  • śmietana

    400 ml
  • sól i pieprz

  • sok z cytryny

    1/2
  • ser gorgonzola

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makron ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć ją na oliwie. Następnie dodać śmietanę, sok z cytryny oraz ser i zagotować aż zgęstnieje. Całość doprawić do smaku. Powstałym sosem polać wyłożony na talerz makaron. Do sosu można dodać np. czarne oliwki lub pomidory.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 04.12.2010 22:53
przepyszny
Monika193 12.11.2010 13:19
u mnie wszyscy uwielbiają makaron z serem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat