Makaron z serem

Makaron z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderek

    0,25 kg
  • ser

    200 gram
  • masło

    4 łyżka
  • sól

  • cynamon

  • cukier

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy do miękkości w lekko posolonej wodzie, następnie odcedzamy go. Masło dobrze roztapiamy na ogniu i polewamy makaron. Ser biały dobrze rozdrabniamy. Rozdrobniony ser biały dodajemy do makaronu wymieszanego z serem. Dokładnie mieszamy i posypujemy cukrem do smaku. Na koniec wszystko posypać według własnego uznania cynamonem. Danie od razu zjeść, ponieważ bardzo szybko stygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

03.01.2012 16:42
pycha

gosia47-47

19.11.2011 07:15
pyszny

pioge7

02.11.2011 08:50
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat