Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sardynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Makaron z sardynkami

Składniki:

Składniki:

makaron świderek 250 gramów
olej słonecznikowy 4 łyżki
szalotka 2 sztuki
sardynki z puszki 125 gramów
parmezan starty 3 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy sardynki w oleju słonecznikowym z cytryną, bez skóry i ości.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sardynkami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Obrane szalotki szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy sardynki wraz z olejem, szpatułką je rozdrabniamy i smażymy.

Następnie dodajemy makaron, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy ze świeżo startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.02.2019 10:49
Oj makaronu jeszcze nigdy nie próbowałam łączyć z rybą.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak