Makaron z rybą morską i brokułami

Makaron z rybą morską i brokułami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kawałek
  • różyczki brokuła

    2-3 kawałki
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1/4 sztuki
  • woda

    2 szklanki
  • makaron

    zacierki 5 łyżek
  • filet z mintaja

    50 gram
  • sok z cytryny

    kilka kropelek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę dodajemy umyte obrane warzywa (marchewke, brukuły, pomidor sparzony i obrany z skórki, cebule) gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Wyjmujemy, rozdrabnamy nlenderem, dodajemy do wywaru dodajemy rybe rozdrobnioną ugotowaną, warzywa. Mieszamy dodajemy makaron zacierki i gotujemy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy kilkoma kropelakmi cytry i łyżką oleju rzepakowego do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat