Makaron z powidłami

Makaron z powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    30 dag
  • powidła śliwkowe

    20 dag
  • śmietanka

    1/2 szkl
  • cukier waniliowy

    2 łyzeczki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z powidłami

Makaron ugotować w osolonej wodzie, wycedzić, przelać gorącą wodą, wyłożyć na talerze. Łyżkę powideł położyć na środek makaronu. Smietankę wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy makaron lekko przestygnie, oblać śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Justa32 21.05.2012 10:36
mniam....
Motorek 09.03.2012 10:51
pycha
RenataZ-et 19.11.2011 19:04
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 08:43
smaczny
Wacław 16.10.2011 21:14
smaczne
Monika193
Monika193 21.05.2011 22:22
super obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat