Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z porem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron nitki ok 250 g
por 10 cm
pieczarki 5-6 szt
mozzarella kula
sól
pieprz
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z porem i pieczarkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Mnie po prostu został makaron do zupy.
Pora i pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju rzepakowym (ok 2 łyżki).
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawy i pokrojoną mozzarellę.
Podsmażamy do momentu, aż ser trochę się rozpuści.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.05.2014 19:34
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak