Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron świderki
35 dag -
dojrzały pomidor
50 dag -
czosnek
1 ząbek -
ser mozzarella
35 dag -
bazylia świeża
2 łyżki -
posiekane listki majeranku
2 łyżki -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
oliwa
4 łyżki -
sok z cytryny
0,5 szt -
sól
1 szczypta -
anchois
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Makaron z pomidorami i mozzarellą
Makaron ugotować w posolonej wodzie al dente, odcedzić, dodać pomidory z dodatkami oraz startą na grubej tarce mozzarellę i wymieszać.
Komentarze (8)