Makaron z pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    35 dag
  • dojrzały pomidor

    50 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser mozzarella

    35 dag
  • bazylia świeża

    2 łyżki
  • posiekane listki majeranku

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • sól

    1 szczypta
  • anchois

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać i drobno posiekać. Anchois osączyć z zalewy i drobno pokroić. Przygotowane składniki połączyć, dodać zioła, oliwę i sok z cytryny. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i cukrem. Odstawić do lodówki na 30 minut.

Makaron ugotować w posolonej wodzie al dente, odcedzić, dodać pomidory z dodatkami oraz startą na grubej tarce mozzarellę i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 09.08.2011 08:21
pycha
marcia71 09.05.2011 10:22
lubię takie dania
Jaheira11 13.04.2011 23:41
mniam- pyszności
szajba2 19.01.2011 14:18
lubię dania z makaronem ale to mi się niezbyt podoba
Babciagramolka 23.12.2010 21:28
Uwielbiam wszelkie dania z makaronem - a już mozzarellą TO PO PROSTU PYCHOTKA
Emilia22 20.09.2010 11:26
smaczne
Barbara55 01.09.2010 15:16
super
MAŁGORZATA108 12.07.2010 12:02
Przepis na czasie, bardzo dobre danie w upały.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat