Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pikantną potrawką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowego makaronu wstążki 500 g
cebula 1
kurki blanszowane 1 szk
posiekanej natki pietruszki 2 łyżka
do smaku
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
chili
chili Scoth Bonet
mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
chorizo 150 g
bulion warzywny 1 szk
olej 3 łyżka
kalarepa 1 pokrojona w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pikantną potrawką

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę do ugotowania makaronu i ugotować go all dente po czym odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Cebule obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć cebulę, następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz kalarepę i kurki.
Krok 1 - Makaron z pikantną potrawką foto
2
Dodać wszystkie przyprawy i chwilę smażyć. Chorizo pokroić ukośnie w plasterki i dodać na patelnię.
Krok 2 - Makaron z pikantną potrawką foto
3
Podlać bulionem i dusić około 5 minut. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.
Krok 3 - Makaron z pikantną potrawką foto
4
Podawać z ugotowanym makaronem.
Krok 4 - Makaron z pikantną potrawką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 23.02.2013 21:45
chętnie bym się skusiła :) pyszne :)
angelika14 23.02.2013 15:08
przepysznie wygląda
ewelinapac 23.02.2013 14:28
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak