Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami w śmietanie w mojej wersji

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
pieczarki 1 kilogram
cebula biała 1 sztuka
śmietana 12% 1/2 szklanka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami w śmietanie w mojej wersji

Wstawić wodę na makaron do gotowania, lekko są posolić i ugotować makaron al dente. Odcedzić makaron, przelać letnia wodą. Pieczarki umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić drobno, Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zrumienić cebulę na wolnym ogniu na złoty kolor. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu do momentu aż odparuje z nich cała woda. Wymieszać pieczarki z cebulą i dusić razem, uzupełnić w razie konieczności wodą, doprawić solą, pieprzem i na koniec dodać śmietanę zahartowaną gorącym wywarem, zamieszać i zagotować. Na talerzu porcjować makaron, na makaron nakładać pieczarki. Serwować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.12.2013 18:07
szybko smacznie apetycznie
Justa32 28.12.2012 11:48
smaczny makaronik!!!!
parysek10 03.12.2012 15:42
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak