Makaron z pieczarkami i sosem pieczeniowym

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Został mi sos pieczeniowy z karczku to postanowiłem zrobić szybkie danie: makaron z sosem i kapeluszami pieczarek.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron grube wstążki

    3 garście
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki - kapelusze

    8 sztuk
  • sos pieczeniowy

    250 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić masło. Dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę oraz kapelusze pieczarek. Całość nie smażymy zbyt długo.

(Sos pieczeniowy, który został mi z dnia poprzedniego podgrzałem).

Ugotowany makaron odcedzamy, dodajemy gorący sos i pieczarki. Gotowe!

Dariusz33
Zamiast sosu pieczeniowego można użyć również sosu pomidorowego albo pieczarkowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat