Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i sosem pieczeniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Został mi sos pieczeniowy z karczku to postanowiłem zrobić szybkie danie: makaron z sosem i kapeluszami pieczarek.

Składniki:

Składniki:

makaron grube wstążki 3 garście
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
pieczarki - kapelusze 8 sztuk
sos pieczeniowy 250 mililitrów

Porada

Zamiast sosu pieczeniowego można użyć również sosu pomidorowego albo pieczarkowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i sosem pieczeniowym

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić masło. Dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę oraz kapelusze pieczarek. Całość nie smażymy zbyt długo.

(Sos pieczeniowy, który został mi z dnia poprzedniego podgrzałem).

Ugotowany makaron odcedzamy, dodajemy gorący sos i pieczarki. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak