Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 1/2 opakowania
pieczarki 500 g
ser pleśniowy 100 g
cebula 1 szt
margaryna do smażenia 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i odcedzić. Pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać margarynę i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć.
Krok 1 - Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym foto
2
Gdy odparuje nadmiar soku z pieczarek dodać makaron. Wymieszać i podsmażyć.
Krok 2 - Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym foto
3
Dodać pokrojony w kostkę ser i śmietanę. Chwilę smażyć
Krok 3 - Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym foto
4
Gdy ser się rozpuści doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 03.01.2016 12:37
jak dla mnie pycha
ilka01 03.01.2016 12:15
Super pomysł :-)
Lis 03.01.2016 11:48
Smakowity pomysł na makaron:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak