Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram
pieczarki 6 dużych
kiełbasa krakowska 1 sztuka
jajko 3 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 2 zabki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i kiełbasą

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na maśle.
Kroimy w kostkę pieczarki i keiłbasę. Podsmażamy z cebulą.
Dodajemy odcedzony ugotowany makaron.
Mieszamy.
Zalewamy rozbełtami i przyprawionymi jajkami. Posypujemy startym serem, ziołami, papryką, mieszamy do momentu ścięcia się jajka i stopienia sera.

Nakładamy na talerz porcję i polewmy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak