Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto z fenkułu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 g (ulubiony)
fenkuł 2 szt
natka pietruszki pęczek
szalotka
ząbki czosnku 2
oliwa 100 ml
imbir 1 łyżeczka (pasta)
parmezan
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto z fenkułu

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy ,zostawiając 50 ml wody z gotowania makaronu.
Koper włoski kroimy w piórka ,podsmażamy na oliwie ,miksujemy razem z oliwą ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pastą imbirową. Szalotkę kroimy w kostkę ,razem z posiekaną natką dodajemy do pesto. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowane pesto dodajemy do makaronu z wodą pozostałą z jego gotowania ,podgrzewamy kilka minut. Podajemy jeszcze ciepłe ze świeżo tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 10.03.2015 13:21
bardzo fajna propozycja
caralajna 09.03.2015 16:44
uwielbiam koper włoski, koniecznie muszę zrobić z niego takie pesto
IwonaDD 09.03.2015 15:01
pyszny makaron
bertpvd 09.03.2015 12:15
przepis rewelacja
luna76 09.03.2015 07:35
z fenkułu nie robiłam pesto, zabieram przepis do siebie :)
wwwiolka 08.03.2015 22:40
Bardzo fajny przepis.
Franciszek 08.03.2015 21:55
Pysznie wygląda
Futka 08.03.2015 19:40
Świetne i bardzo smaczne połączenie :D
engie23 08.03.2015 19:01
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak